torsdag 8. mai 2008

Uke 16, bokstav og teknikk og litt til

Endelig har jeg hatt tid og indre ro til å kose meg med bare papir, farger, blyanter, tusj, maling etc. Utgangspunktet i uke 16 var bokstaven A, og for meg ble det litt ALFA, og da ble det naturlig å vise det med å bruke den greske bokstaven.

I mitt hode for tiden går det i litt A;- ADHD og Art journal. Selv om jeg ikke hele tiden er fysisk aktiv med det siste, så jobber underbevisstheten min på høygir :-) ADHD'en blir jeg ikke kvitt, ikke etter at jeg fikk diagnosen i januar. Så midt i testing av medisiner, coaching, vurdering om eventult andre tiltak som diett endring og generelt mye grubling, så har det å begynne med Art Journal vært befriende. Jenter med ADHD har ofte den innadvente typen, mao vi er ikke hyperaktive, og høyt og lavt og 4 andre steder på en gang, men mer snille, flinke, pliktoppfyllende, stille, har indre uro, noen er kanskje nesten litt generte og noen (som meg) klarer ikke helt å bevise skriftelig hva vi er gode for. Det er her AJ kommer inn, for selvom vi alle tegner og maler forskjellig så er det befriende å bare begynne å male det som kommer dettenede ned i hodet, og plutselig så opplevde jeg at teksten bare kom :-)
Inni alfa'en så har jeg skrevet litt om hvordan jeg opplever det å ha fått diagnosen og at mine utfordringer har fått en hylle eller en knagg å henge på. Ved siden av har jeg tegnet et tre hvor det henger en opp/ned siden det er det typiske med ADHD. Jeg har tegnet strikketøyet mitt, som i alle år (uten at jeg har skjønt hvorfor før nå) har virket beroligende på meg, ikke minst pilleglasset med tabletter som skal symblisere litt av alle tankene jeg har hatt rundt det å bli medisinert. Og tilslutt fikk AJ'en komme med og litt bobleplast som har fått en omgang med litt grønn maling.

1 kommentar:

Åshild Ruud sa...

Ojj, så flott, Benedicte! Flott side og flott at du deler på denne måten! Å jobbe med Art Journaler er virkelig medisin, spør du meg. Det er kunst- og uttrykksterapi satt ut i praksis :) Jeg er veldig glad at du er med på dette! Gleder meg til å følge fortsettelsen...

Nattinatt :)