tirsdag 20. mai 2008

This is me - take it or leave it!

En ny utfordring er satt i gang i Kreativ dagbok som heter "Jepp, dette er meg - take it or leave it". Den første handler om regn og hvordan det påvirker oss.
For noen uker siden, sånn ca i snøsmelten (tid er et relativt begrep med det været vi har ;-)), var jeg ute og gikk i de høye slagstøvlene mine og på min vei passerte jeg en sølepytt. Vel....... Dam er kanskje en riktigere beskrivelse... Fristelsen ble for stor. Der stod jeg i en alder av 30+ og hoppet rundt. Jeg måtte bare... Følelsen var fantastisk!! Hemningene fløy og jeg var minst 25 år yngre. Det eneste som manglet var mors pekefinger, formaninger om ikke å bli våt og et par andre ting. Følelsen jeg hadde da, er den samme jeg fikk i dag da jeg så utfordringen :-) Jeg måtte bare hoppe litt ;-)

Jeg har tatt utgangspunkt i Regn av Sigbjørn Obstfelder (ligger lenger ned) For bildet og følelsen jeg kjenner i dette diktet er de sammen jeg hadde da jeg hoppet rundt. "Regn" er skrevet med rub-ons, resten av teksten har jeg skrevet for hånd. Bildet av Ilse Jacobsen støvlene er skrevet ut og limt på og over ligger et acetat ark som jeg har pyntet med "regndråper" av Diamond Glaze som tilslutt fikk en omgang med varmepistolen.
REGN

En er en, og to er to-
vi hopper i vann,
vi triller i sand.
Sikk, sakk,
vi drypper på tak,
tikk, takk,
det regner i dag.
Regn, regn, regn, regn,
øsende regn,
pøsende regn,
regn, regn, regn, regn,
deilig og vått,
deilig og rått!
En er en, og to er to-
vi hopper i vann,
vi triller i sand.
Sikk, sakk,
vi drypper på tak,
tikk, takk,
det regner i dag.

Sigbjørn Obstfelder

1 kommentar:

Åshild Ruud sa...

Utrolig herlig side! Og så moro å lese historien din :) Deilig med sånne øyeblikk hvor vi tillater oss å være barn igjen! Og effekten med transparent og Diamond Glaze funker til tusen!

Ha en fin dag :)

God klem!