søndag 30. september 2012

I gang igjen med veven

For noen uker siden fikk jeg endelig opp rennebommen oppe hos mammaen til Nanna. Mammaen til Nanna er utdannet i vevfaget, så jeg er langt over gjennomsnittelig heldig og bortskjemt når det gjelder tilgang på støtte, support og kompetanse.

Rennebommen min er den som står bakers, og mammaen til Nanna sin er den hitterste. Siden jeg har min rennebom oppi veien og ingen av oss hadde satt opp akkurat disse bommene før, ble begge satt opp. Min står i en parasollfot fordi det er vår noen deler vi ikke fant i farta. Kanskje ikke så rart når det står tre vevstoler lagret sammen med rennebommen.
Renning ble det, Bockens 12/6 i fargen ca mullvarp. Det skal bli en rye, gåsøye med hvitt innslag. Hadde egentlig et ønske om mørkeblå renning, men som jeg fikk høre i butikken i Hovedstaden at det var så "svensk" (?), så det hadde de ikke. Snakk om serviceinnstilling sier jeg bare.
I går var det epleplukking og får i kål som stod på planen hos Bestemammaen til Nanna. Og helt plutselig forsvant det en eplekake i ovnen, så da fikk vi en time til å gjøre ingenting men den hygget seg i ovnen. Jeg har aldri sveipet på renning før, men jeg hadde gjort klart alt det jeg kunne ved å tre sveipeskje, flytte skaftene og sånn. Så da var det bare å begynne, og vi ble ferdige før det var tid for  varm eplekake.
Etter kakespisingen begynte jeg å hovle. Er ferdig med tre rapporter, og har ca 200 tråder igjen, men det går i et rasende tempo bare jeg får satt meg inn i veven igjen.

Nå venter jeg på Pappaen min. Vi skal ta en tur over grensen og jakte etter noen go' biter der til lange, mørke høstkvelder. Jeg hører hjorten rope i det fjerne...

God søndag til deg!

Ingen kommentarer: