søndag 26. august 2012

Ferie - del 3

Så er hverdagen i gang igjen, men ferie del 3 har så langt ikke blitt dokumentert her på bloggen. Tradisjonen tro gikk turen til København sammen med mine foreldre og søster. Det meste som det pleier å være når familien er i Kongens By. Vi tar båten ned, spiser godt ombord, ankommer København, sjekker inn på hotellet, finner ut at vi må finne på noe, så blir gjerne et museum besøkt. Denne gangen var Ny Carlsberg Glyptotek og utstillingen med verk fra impresjonismen som de har i sin egen samling som ble målet. Så tok vi turen over til Christianshavn for bevisst å gå oss litt bort, før vi vente nesen mot Nyhavn og en av kroene til "frokost". Innemellom så blir det jo også litt handling, og særlig av de tingene som vi kun får i København og Danmark. Jeg, for eksempel, kjøper sjokolade, for jeg har funnet en som er uten melk og soya, men smaker som den skal, oppfører seg som den skal, og fungerer derfor både til å spise, bake med, lage dessert av, turkos etc. Skal si det ble noen lange armer...
I år hadde jeg lyst til å ta en tur til Rosenborg slot hvor de danske kronjuvelene er oppbevart. På Rosenborg holder også Dronningens Livgarde til, og på vei til Rosenborg fikk vi oppleve dem masjerende på vei til vaktskifte på Amalienborg.
Det ble også en kveld i Tivoli, som seg hør og bør. Min søster og jeg fikk kjørt Rutschebanen og Dæmonen til vi fikk nok og akkurat DET skal litt til å klare for der er vi seige... Og siste dag ble det den sedvanlige handlingen av det aller siste som skal med hjem, en siste "frokost", før vi delte oss for å få med den aller siste innsats. Opphavet reiste til hotellet for å hente bagasjen, Plutt "skulle bare", og det skulle jeg óg, så jeg tok turen fra Kongens Nytorv til Langelinie og Oslobåten til fots, forbi den Lille Havfrue og videre utover i strålende deilig sommmervær.

I tillegg til sjokolade fikk jeg også handlet litt garn. Uldstedet i Fiolstrædet røk det noen nøster Kid Silk Mohair ned i min pose og da min søster sa "sånn vest kan du strikke til meg til jul", sa jeg at "ja men så kjøper vi garn og mønster her og nå, så jeg slipper å huske hvordan vesten så ut når den skal strikkes". Så da ble det med en stabbel nøster av Sofia, Gepardgarn i en babyalpaca, merinoull og "p.a. til 'nettet'" blanding. Det minner litt om Puno å strikke med, men litt mer "levende" kanskje. Dette prosjektet strikkes på pinner nr 12, så det går radig unna. Oppdateringer kommer! Uldstedet er forresten på flyttefot, så sjekk hjemmesiden deres for oppdatert adresse!

Ellers er hverdagen i gang igjen, med ny jobb. Husker ikke at det var så slitsomt å begynne i ny jobb forrige gang, men det har kanskje noe å gjøre med at jeg da var nyutdannet og tok det meste på strak arm... Men jeg koser meg, og nyter at jeg får brukt begge fagene mine, både blomster og logistikk, selv om det er mye å sette seg inn i.

Ingen kommentarer: