tirsdag 23. februar 2010

Julegave og OL-strikk

Hjemme hos oss er det en som alltid ønsker seg sammensatte ord som inneholder ski, for eksempel telemarkski, skibukse, skistrømper osv. Og særlig de ønskene som har med håndarbeid å gjøre, tar jeg meg av. Det siste ønsket var skistrømper med gullstjerner, for det kunne jo være litt kult i følge vedkommende. Joda, tenkte jeg og begynte å lete etter et egnet mønster. Etter å ha lett i lengre tid, tok jeg en generalbeslutning om å løse det på en litt annen måte, for jeg kom over OL-kolleksjonen til Dalegarn. Strømpene forelsket jeg meg sprorenstreks i. Byttet ut sort, rødt og hvitt med off white, gyldenbrun, mørk brun og en tynn gulltråd, og vips ble det noe jeg ville strikke og gi bort til søsteren min :-) Da Julaften kom var jeg kommet så langt på begge strømpene at hælen stod for tur. Siden jeg vet vi har sterke meninger i familien, pakket jeg dem pent inn med pinner og det hele, så mottageren fikk bestemme hvordan foten skulle bli ;-)
Strømpene er strikket i Falk fra Dalegarn, egentlig et veldig greit mønster og oppskrift, men tåfellingen var jeg ikke enig i, så der har jeg gjort min egen lille vri. Strømpene ble ferdig åpningshelgen av lekene, så nå venter de bare på å komme til den rettmessige eier og få en tur i bakken :-)


3 kommentarer:

Gry-Heidi sa...

Ååå, *sukk*, disse falt jeg for med en gang ! Sååå lekre, og helt sikkert kjempegode å ha på ! ...og så var de i "mine" farger også :o)

Håper alt står bra til med deg, og at du er i gang med jobbinga :o)

Klem, Gry-Heidi

Gro sa...

Sååå fine!!! Har også begynt å strikke litt nå, fant ut at jeg måtte lære meg den mye omtalte hælfellinga...så det holder jeg på med nå.
Har vært litt stille fra denne kanten, så jeg ble veldig glad da du var med på swap nettopp (jeg fikk en av dine ATC'er) :)

Klem, Gro

Anonym sa...

Verdens beste søster!

Hadde definitivt de feteste strømpene i Hemsedal i helgen:) De er helt perfekte, du er best! Passet perfekt både i farge og lengde til nikkersen min!

Stooor klem fra Plutt