torsdag 29. november 2012

Siden sist...

... har det gått hurra meg rundt. Først var det noen hektiske dager på jobb med paralelt hektiske dager hjemme med vevstueplanlegging/klargjøring og kvistværelserydding/kasting, en liten svipptur i jobbsammenheng til København og Fyn (joda, staudene for levering 2013 er i gang de), Thanksgiving, Thanksgivingfeiring med Monsterfabrikken og MonKa, mere vevstueplanlegging, en teit rygg med låsning i bekkenet, mere jobb både hjemmefra og på jobb, snøvær, minusgrader, sol og og og... Og i morgen er det fredag igjen og en helg med blant annet utdeling av 4-årsbok til et Snellefamiliefadderbarn og julegateåpning her i Englebyen på søndag.

Og uken som kommer??? Den ser nesten like hektisk ut som denne og forrige, om ikke et hakk heftigere... Så hold på hatten hvis du skal henge med! 

søndag 18. november 2012

En søndagstur

I dag har jeg vært nesten på langtur. Det blir nesten langtur når søndagen bringer en lenger avgårde enn en par tre fem kilometer. Først gikk turen opp bakken for å hente Nanna og mammaen hennes og så tok vi turen til Vestby og julemarkedet på Prestegården. Det var fantastisk mye folk, mye fint å se og mye vi ikke skulle ta med hjem. Det eneste som ble med hjem var en katteleke til Månestråle (huspusen hos Nanna og familien hennes) som hun skal få til jul.

Siden det var så fint vær, fant vi ut at vi måtte benytte anledningen til å kjøre søndagstur. Bile søndagstur tror jeg nærmest vi kan si at det var. Fra Prestegården gikk turen til Hvitsten og så langs Oslofjorden sydover til vi kom ut på kystveien fra Vestby til Son, og så var det å nyte landskap og sol til vi kom hjem til Son igjen.

Resten av dagen har gått med til å gjøre klart for å sette opp en rennebom inne sammen med mammaen til Nanna. De har stort og innholdsrikt loft så det er et og annet å flytte på for å få den opp, men det nærmer seg stadig. I mellomtiden planlegger jeg hva jeg skal veve neste gang og beregner renning og innslag så det står etter. Godt jeg har en notatbok å notere i.

Og bilder?!? Joda, jeg fikk tatt noen få bilder på Prestegården, men de ble enten for dårlige eller ikke egnede for blogging, og når man kjører bil er ikke bildetaking en øvelse som skal gjøres samtidig. Så da får det heller bli et sort/hvitt innlegg i dag, og så får dokumentasjonen på hva som foregår komme senere.

søndag 11. november 2012

Bellas votter

Å ja da, jeg fant ut i et svakt øyeblikk, at jeg også skulle strikke Bellas Mittens. Jeg har strikket mine i Cocoon fra Rowan etter et tips jeg leste et eller annet sted der uke i Bloglandia.
De har vært på gang en stund. I flg prosjektlisten min på Ravelry, begynte jeg på disse i februar, og så har de ligget brakk en stund, og nå ble de endelig ferdige.
Ellers skjer det ikke så mye på håndarbeidsfronten. Går å planlegger en renning til veven, eller jeg planlegger flere renninger til veven, og så får vi se hva som kommer først og sist, og hvor det hele ender. Og så har jeg noen planer om å få ferdig flere av de utallige prosjektene som er på strikkepinnene.

mandag 5. november 2012

Resultatet

Endelig har jeg fått tatt bilde og lagt ut resultatet av gåsøyeryen min. Ikke det beste bildet som er tatt i historien, men jeg har i det minste fått tatt det, lett hengende ut av og over sengen, for den ligger på gulvet mellom sengen døren ut til gangen.
Enn så lenge har det ikke kommet noen ny renning i vevstolen, men det kommer. Dagen i dag har vært hektisk og koselig. Først var det jobb og så var jeg på besøk hos en tidligere kollega til middag, god kaffe og litt strikketøy. Nå er sengen funnet etter en liten research-økt på nettet, og så får vi se hva de undersøkelsene fører til i morgen.

lørdag 3. november 2012

Skulle, burde egentlig ha gjort

eller noe der omkring.

Dagen har så langt vært flat. Sofaen har så definitivt fått sin dose med oppmerksomhet, samtidig som jeg jobber iherdig med å få gjort andre ting som man bare får gjort i helgene.

Egentlig skulle jeg ha vært i Oslo i dag. Helst litt sånn på formiddagen, sånn ca kl 10 hadde vært fint. Det blir nemlig arrangert NM i blomsterdekorering på Hotell Scandinavia på Holbegs plass i helgen, og siden blomsterdekorering er det egentlige faget mitt og jeg jobber for en blomstergrossist hadde det gjort seg med litt faglig oppdatering. I dag har det vært en overraskelse oppgave og en forberedt. I morgen venter en ny overraskelse for de 7 fra klasse A og de 5 fra klasse B som går videre til finalen. Gå inn på bloggen til Interflora og se bilder av alle de spennende arbeidene.

I stedet for Oslotur har jeg vært hjemme, har fått begynt å sy på et gardinsjal til spisestuen. Er ferdig med 3 av 6, så det hadde gjort seg å bli ferdig med det 4....

Ellers har uken som gar gått til å klippe ned gåsøye-ryen min. Frynser er knytt og den er allerede plassert på gulvet på soverommet mitt. Bilder kommer, må bare få ut den berømte fingeren.... Sitter og leker med mange nye vevplaner. Først blir det nok noen flere ryer, og så venter det noen servietter tror jeg. Men før det blir servietter må jeg få kjøpt nye hovler, sånn at jeg får mange nok og som er like. Så da får jeg drømme, planlegge, beregne, leke og kose meg i mellomtiden.

Resten av kvelden blir bilkjøring. Skal en tur til Gardermoen og hente 50% av opphavet mitt som har vært på en lang tur i EU i dag. Og så skal orchideene mine leveres i pensjon hos Mor når jeg alikevel er innover.