mandag 31. oktober 2011

Noe skjer...

...selv om livet stort sett består av pappeskefylle-leken for tiden. Jeg har i utgangspunktet pakket ned strikkepinner og garn, men på en eller annen mystisk måte finner de veien ut av pappeskene igjen.

For en tid tilbake dukket denne halsen opp her, og siden jeg skal begynne et pendlerliv om en ca 3 ukers tid, hvor NSB og Østfoldbanen skal få mye av min tid, er det påkrevet med noe godt og varmt på og rundt hode og hals.
Min er strikket i Cotton Alpaca fra Rowan i fargen 00409 Intense Slate. Jeg la opp 110 masker, men kunne fint ha klart meg med 90 (en rapport er 10 masker bred) på pinne 4,5 eller noe der omkring. Strikket ca 35cm som det står i oppskriften, og det gikk med ca halvannet nøste á 50 gram.

Det er et fantastisk "se på tv og strikke samtidig"-mønster. Rapporten er 10 masker bred og 5 omganger høy, og sitter som et skudd etter første runde. Jeg skulle nok ha strikket den på en halv pinnetykkelse mindre og litt kortere, men det for bli neste gang.

Jeg har en plan om å strikke fler, må bare finne frem pinnene. Garnet har jeg funnet, så da gjenstår det bare å dykke ned i noen kasser og se hva man finner...

lørdag 8. oktober 2011

Nytt hjem


Etter en hektisk uke med kontraktsmøter på både ny og gammel bolig er det godt å få kunne trekke pusten og begynne å glede seg over det som blir mitt nye hjem. Helgen skal brukes til å jakte på banankasser og fortsette å pakke. 


 Vegger mot vest er kanskje ikke så spennende, men gleden over å ha utsikt mot vest og ikke minst kveldsol er stor etter nesten et 10-år i leilighet med balkong mot syd.

Helgen skal brukes ute, på jakt etter banankasser. Det er visst flere enn meg som er på flyttefot i disse dager. I tillegg håper jeg det blir tid til en sopptur. De har det ikke blitt flest av denne høsten. Ute skinner i hvert fall solen, så det er bare å komme seg ut, og benytte og glede seg over den så lenge det varer. Ryktene sier noe om nedbør i morgen.

God lørdag til deg!