onsdag 25. november 2009

Anvend det du har # work in progress...

I Beas novemberutmaning er målet å lage eller bli ferdig med et prosjekt i uka og det eneste som er lov til å kjøpe er sytråd. Så langt har jeg frigjort diverse sett med strikkepinner og fått redusert litt av lagerbeholdningen på stoffer :-) Nå har jeg tatt frem en løper i hardangersøm som jeg begynte på i fjor høst. Jeg ser jo at å sy med hvitt på hvitt gjør det litt vanskelig å se utviklingen, men nå holder jeg på i "rute" nummer 2 fra høyre :-) Så skal "rute" nummer 1 fra høyre sys, før hjørnene og alle "trekantene" skal fylles. Og som ikke det er bra, så skal det klippes opp til hullsøm, og sys enda litt til før jeg er i mål. Det er med andre ord alt for mye igjen til at jeg blir feridg i løpet av en uke, men målet er julen, så med litt flaks får jeg det til. Mønsteret er fra Tove Fevangs vakre bok bok om hardangersøm, den boken er smekkfull av vakre brikker, løpere, duker etc. Kan virkelig anbefales!!
I tillegg holder jeg på med noen litt mindre prosjekter som jeg håper jeg kan få lagt ut om ikke så lenge :-) Kanskje kommer det noen julekort også ;-)

onsdag 18. november 2009

Anvend det du har #4 - enda et par sokker

Endelig har jeg fått festet trådene på disse sokkene som jeg har skrevet om noen ganger... Nå er de i hvertfall ferdige og går rett inn som prosjekt nummer 4 i novemberutfordringen til Bea. Det er så fantastisk godt å få unna noen av alle de prosjektene som ligger, eller få brukt noe av garnet eller stoffene som ligger ;-) Jeg tror desember får bli måneden for å få brukt noe av alt som ligger og venter på å bli brukt til kort og scrapbooking ;-)
Nå gjenstår det å se hva som er det neste til å bli ferdig, er det sjalet/sjerfet, ullbukse til Snella, løperen i hardangersøm, tøyposer til håndarbeid så jeg slipper plastposene som blir så gufne etter hvert, eller kanskje det blir nytt oppbevaringsetui til strømpepinnene... Tiden vil vise ;-)

Anvend det du har #3 - sokker til Snella mi

Sokkene jeg hadde så vidt begynt på i forrige innlegg er ferdig. En togtur tur/retur Oslo-Brumunddal gjorde mye av jobben ;-) Og de går selvfølgelig rett inn i utfordringen som Bea har i november :-)
De er strikket i Panda fra Per Tryving, et garn jeg blir mer og mer glad i å strikke med. Det har god spenst sånn at vrangbord og sokk holder formen, også i bruk :-) Disse sokkene er strikket av restegarn etter en tunika jeg strikket til Snella i sommer, derfor grønne sokker med hvite striper... ;-)

lørdag 14. november 2009

Anvend det du har #status uke 2

Og du lurer på hva ståa er her i gården?? ;-) For jeg har ikke sovnet verken foran symaskinen eller med strikkepinnene i fanget :-) En liten oppdatering er på sin plass en lørdagkveld kl 20 synes jeg, særlig siden det ikke har kommet noen oppdatering den siste uken :-)
Bildet er statusen i hjørnet i sofaen min pr. nå :-) Oppe til venstre ser du sjalet Ishbel fra Ysolda Teague. De bløte fakta er pr nå at jeg strikker det i BabyAlpakka fra DuStoreAlpakka tror jeg. Saken er den at jeg kjøpte garnet svært billig (for noen år siden) fordi magebeltet manglet, derfor er evnen til å fortelle hvilket garn det er heller fraværende ;-)
Hvis vi tar for oss hjørnet opp til høyre ser du begynnelsen på en sokk til Snella mi. De blir strikket i Panda fra Per Tryving, rett og slett fordi det er rester etter en tunika jeg strikket i sommer til den samme Snella :-)
Og tilslutt så holder jeg på med halskanten på Gråtass-tunika fra Dalegarn til den samme Snella. Jeg strikker som en gal på halskanten i kveld, sånn at jeg får montert ermkanter og halskant og presset den i kveld, siden Snella mi fyller 1 år i morgen og jeg skal i bursdagsselskap, og tenkte at det måtte være en god dag å få levert den på :-) Jeg strikker den i Daletta og str 2 år, så hun får nok litt å vokse i ;-)
Ellers så har jeg et par sokker som fremdeles ligger og venter på at jeg får festet trådene... Underlig at det skal være så vanskelig å få festet fire tråder ;-) Det er status, og forhåpentligvis blir det noen ledige strikkepinner i løpet av helgen ;-)

søndag 8. november 2009

Anvend det du har #2 - votter

Neste prosjekt som er blitt ferdig til Beas utfordring er nye votter. Når jeg har sett ut de siste dagene har det var kuldegrader og litt snø ute, så det var helt klart behov for en fornyelse for hendene, og disse tovede vottene er kjempevarme og deilige. Det er nesten så jeg gleder meg til tre meter snø og 25 kalde grader bare for å få bruke dem...
Bløt informasjon:
Garn: 2 nøster á 50 gram PT2 farge 58
Pinner: strømpepinner nr 6
Mønster: Tovede votter fra Rauma.
Div: mønsteret er egentlig i vamsegarn, men jeg strikker ofte disse vottene enten med to tråder PT2 som jeg har gjort her, eller to tråder Finull. Da kan jeg får jeg lettere andre fargevariasjoner. Vottene er tover på 60 grader i vaskemaskinen med to spiseskjeer grønnsåpe.
Ser bildet er uklart, har sikkert tatt 20 bilder til, og alle er like dårlige. Ny fotosession i morgen ;-)

onsdag 4. november 2009

Anvend det du har #1

Jeg har hatt planer om å sy en ny sminkepung en stund, og for en stund siden fant jeg de stoffene jeg ville ha og et mønster jeg likte, og da utfordringen til Bea kom, var det bare å hive seg med og bli ferdig med første prosjekt :-) Mønsteret heter Sarapungen og kommer fra Sara Bolster.
Noe av det som er morsomt med å sy sminkepungen selv, er at jeg får bestemme selv farger og stoff, og så slipper jeg sånn ekkelt plastikkfôr inni. Jeg har brukt både stoffer, vatt og tråd av bomull :-)
For en nybegynner som meg i lappeteknikk, er dette overkommelig prosjekt. Jeg knotet litt med å få glidelåsen pent på plass og skjøtingen av skråbåndet, men ellers gikk det greit. Litt håndsøm er det også blitt :-) Nå skal jeg flytte sminkesakene mine over i denne søte lillle pungen, og så får vi se hva neste prosjekt blir. Jeg har nok å ta av ;-)