onsdag 30. april 2008

Mine favoritter 6

Dagene bare flyr avgårde for meg som for mange andre. Ble ferdig med den sjette favoritten for noen dager siden, har bare ikke fått lagt den ut før. Utfordringen var favorittpapir, og ekstra utfordring var å bruke sirkler som et sentralt element.
Jeg har jo like stor utfordring med å finne favorittpapir som teknikk, så da ble det kakestykkeprinsippet, men litt av alt det forskjellige jeg liker. Og så ble det litt gull-malt bobleplast stemplet på bakgrunnen for å få litt flere sirkeler med.
Nå skal jeg bare rydde litt og gjøre klart så jeg får satt opp tak og gulvlister i løpte av helgen på gjeste/hobbyrommet sånn at spisestuen får være spisestue og ikke mitt kreative domene... ;-) *fniser* Kom forresten på at i morgen er det jo Kristi Himmelfart, og da kan jeg jo ikke banke (bor i blokk), så da må jeg nok kose meg med favorittene og kortene mine. Sukk... Livet er hardt... :-D

søndag 27. april 2008

En superuke...

Denne uken har bare vært super. Mandag var jeg hos coachen min, tirsdag var det kurs med Snuppeline Minne-hjørnet, onsdag var jeg hos en venninne og scraplet med de teknikkene vi lærte på kurset dagen før, torsdag og fredag gikk med til å kose seg hjemme med mere stempler, alkoblekk, acetat etc og lørdag var jeg en tur på StempelScrap-messen i Skedsmohallen. Var veldig flink, hadde handleliste og undersøkt priser på forhånd, så dette gikk relativt greit. Det ble litt alkoblekk, litt Perfect Pearls og litt stempler. Kunne selvfølgelig tenkt meg å kjøpe veeeeeeeeeldig mye mer, så jeg er ganske så godt fornøyd med innsatsen :-) Nå skal jeg bruke resten av dagen ved spisestubordet som er fyllt opp, og prøve å bli ferdig med de to siste favorittene mine i den kreative dagboken.

søndag 20. april 2008

Album

I september i fjor feiret jobben 90-års jubileet sitt en hel helg til ende hvor alle ansatte i det ganske land var invitert. Vi var på Rockefeller fredag kveld hvor det blant annet var konsert med Trang Fødsel. Lørdag hadde vi litt faglig påfyll i Oslo Spektrum med blant annet Jan Størksen som jobbet tidligere i Frelsesarmeen. Og lørdag kveld var vi samlet i Spektrum til kjempefest! Jeg var så heldig å få lov til å mene noe om bordpynten. De grønne flytelysene vi brukte heter Lotus og produseres av Løiten Lys og vi kjøpte dem hos Mor & Datter på Oppsal i Oslo. Eva hos Mor & Datter spurte tynt om hun kunne få noen bilder fra festen for å få se resultatet, og med den supre servicen vi fikk hos henne, måtte jeg jo lage et lite album :-) Og som jeg har kost meg :-)


Bokstavene er stanset ut med Studio alfabetet til QK. Tagen er skåret ut med sjablong, blomstene er fra Prima og MM og så har jeg brukt div bånd og garn.

De hvite blomstene har jeg heklet selv, bak dem har jeg embosset en retroblomst i sølv.

Her har jeg brukt raindros fra Løiten rundt bildet til venstre siden vi brukte det i vannet i stakene på bordet, og på høyre side har jeg brukt rub-ons fra Heidi Swapp.

Så mange bord må til når det er 1200 gjester...

Litt av det vi brukte...


Og det vi brukte var 75 storbladede Eføy (Hedera Helix), 360 små Lotus lys, 55 glass med raindrops, 360 lysestaker eller 3 paller om du vil, og tilslutt 1200 gjester...


Og sånn så det ut da vi kom inn i salen til fest lørdagkveld. Et fantastisk lysskue som møtte oss :-) Vi snakker fremdeles om den helgen, og de som fikk med seg 80 års jubileet snakket om DET frem til 90 års jubileet, så hva kommer om 10 år når vi fyller 100?? Tror vi kan glede oss allerede.

lørdag 19. april 2008

Mine favoritter 5

Den femte utfordringen var å bruke favorittstæsjet og ekstrautfordringen var å lage en paperdoll. Jeg er ikke spesielt stæsjet av meg, bruker en og annen blomst, knapp, eyelett eller brad. det jeg ente opp med var bånd,- også fordi jeg har lyst til å bli flinkere til å bruke det.
Pia Haraldsens hode ble klippet ut og hun fikk ny kjole, og nye armer og ben. I tillegg fikk hun sløyfebånd i håret. Ganske morsomt å lage paperdoll når den første skrekken hadde lagt seg. Jeg er nemlig veldig lite glad i å tegne... Ble fornøyd med resultatet, morsomt å drodle litt igjen. Lenge siden sist.

Mine favoritter 4

Favoritt-teknikk er neste utfordring. Skrekk og gru tenkte jeg... For hva er min favoritt?? Jeg er litt sånn som bruker flere teknikker på samme kort, og lager gjerne bakgrunnen selv.
Det ble en blanding. Jeg fargela bakgrunnen med akvarellblyanter, lot det tørke før jeg malte et tynt lag med H2O - Golden dust. Avsluttet med å stemple bakgrunnsplaten fre Stempelgledes Ornate Collection med vannmerkepute og embosse med klart pulver. Irisen er i brush stroke, fargelagt med Marvey Le Plume tusjer og dusjet lett med dynkeflasken. Kantene på arket fikk en liten runde med en stempelpute. Irisen er en del av et større stempel fra Penny Black.

Mine favoritter 3

Tirsdagens utfordring var å bruke en favorittekst eller sitat. Da Gunhild - Stempelglede kom med en plate med konfirmasjonsstempler var dette sitatet med. Jo mer jeg leser det, jo mer relevant blir det i andre sammenhenger også. For det er magi å ha tro på seg selv, for da kan vi virkelig få ting til å skje.


Jeg malte bakgrunnen himmelblå. For meg er å ha tro på seg selv er å drømme og å se på en blå himmel med fine hvite skyer (her representert med hvitt rispapir) er også å drømme. Nå tror jeg at det er mye mer mellom himmel og jord enn det vi kan se, så derfor måtte fiskene, stjernetegne mitt, være med, og så fikk de en liten omgang med bobleplast malt med gull.

Nå er det favoritteknikk som står for tur. Dette er kjempemorsomt!!

fredag 18. april 2008

Mine favoritter 2

Mandagens utfordring var å bruke favorittstempelet. Ingen lett sak det der... Jeg er nok en sånn som har flere favoritter, alt etter vær og føreforhold. Valget endte tilslutt på en hjerte fra Rubber Stampede. Det er et av første jeg kjøpte og jeg faller alltid tilbake til det.Tror det er akantusrankene i motivet som virkelig fenger meg. Det henger nok litt igjen fra tiden som blomsterdekoratørlærling. Har embosset motivet i gull, og lekt litt med klor for å gi det noen sjateringer (som ikke kommer sørlig godt frem)

Vi fikk også en tilleggsutfordring,- vi skulle skrive minst seks ord for hånd. jeg skrev "alle hjerter banker.... alle hjerter banker...." for alle hjerter banker for noe(n).

torsdag 17. april 2008

Mine favoritter 1

I bloggen til Gunhild Bay - Stempelglede fant jeg en gang bloggen til Åshild. Lenge har jeg vært inne og snoket litt rundt og lest masse spennende om blant annet Art Journal. Så spennende har det vært at i den litt heftige perioden jeg har hatt så langt i 2008 har dette vært en ekstra god måte å kunne koble av på, med å la alle farger, tanker og ideer bare komme gjennom armen og ned på papiret. På mandag så jeg at hun hadde laget en egen AJ-blogg eller kreativ dagbok-blogg men et tema i uken og nye utfordringer hver dag, og DET måtte jeg jo bare bli med på. På søndag var det favorittfargen som var tema.Og her er min:

Deilig GRØNN!! For de som kjenner meg, er dette neppe en overraskelse, ei heller at det er eføy jeg har klippet ut og limt på :-) Bildet ble ikke spesielt bra, skal prøve å få scannet det en av dagene, så jeg håper det blir bedre. Nå er det natten og så skal jeg la underbevisstheten min få finne frem favorittstempelet mitt, for det er neste utfordring.